Kauno marių regioninis parkas
Mūsų regiono naujienos
FACEBOOK
Naujienos
2020-12-17
IŠRINKITE ĮSPŪDINGIAUSIĄ SAUGOMĄ EGLĘ
Artėjant Kalėdoms Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie AM kviečia išrinkti įspūdingiausią eglę – valstybės saugomą gamtos paveldo objektą. Saugomos eglės išsiskiria savo forma, šakotumu, aukščiu, storiu, įdomia kamieno struktūra, tad kviečiama iš šešių eglių išrinkti pačią įspūdingiausią. Įspūdingiausios saugomos eglės konkurse varžosi šešios eglės: Raganų eglė, Renavo eglė, Eglės Sesės, Eglė Boba, Barklainių dvaro eglė ir Peršokšnos piramidinė eglė.
2020-11-27
GAMTAI DRAUGIŠKOS KALĖDINĖS DOVANOS IŠ SAUGOMŲ TERITORIJŲ
Nudžiuginkite savo artimuosius prasmingomis dovanomis iš saugomų teritorijų. Originalios, autentiškos, palankios aplinkai dovanos! Tai - dovanos, kurias savo rankomis gamina smulkūs saugomų teritorijų verslininkai. Įsigydami autentiškas dovanas jūs paremsite žmones, kurie padeda saugomoms teritorijoms gyvuoti.
2020-11-12
Virtualios edukacijos tiesiogiai iš Nacionalinio saugomų teritorijų lankytojų centro
Nacionalinis saugomų teritorijų lankytojų centras pristato naujieną – virtualias ekskursijas ir edukacijas apie saugomą Lietuvos gamtą, naudojantis ZOOM programėlę. Ekskursijas-pamokas ves Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos specialistės. Registruotis ir dalyvauti virtualiose pamokose gali net tik MOKYKLOS, bet ir ŠEIMOS. Karantino metu virtualios pamokos apie saugomas teritorijas vyks NEMOKAMAI, galima registruotis iki lapkričio 29 d.
2020-11-11
Saugomų teritorijų pase antspaudus galima rinkti ir žiemą
Nors saugomų teritorijų paso konkursas baigėsi, tačiau kviečiame keliauti po Lietuvos saugomas teritorijas ir žiemos laikotarpiu. Prie saugomų teirotirjų direkcijų ir lankytojų centrų rasite paliktus antspaudus, kuriais galėsite savarankiškai pasižymėti lankytojų pase.
2020-10-29
Aplinkai draugiškos Vėlinės – mažiau yra geriau
Nenumaldomai artėja šventės, kurių metu rinksimės kapuose pagerbti anapilin išėjusių artimųjų. Gamtininkai atkreipia dėmesį, kad šių švenčių metu susidaro didžiuliai kiekiai atliekų ir ragina rinktis natūralias dekoracijas, jų nešti mažiau.
2020-10-14
Gamtiniams draustiniams – 60 metų
Šiais metais minime 60 metų, kai Lietuvoje buvo įsteigti pirmieji tikri gamtiniai ir kompleksiniai draustiniai, siekiantys išsaugoti vertybes. 1960 m. rudenį, remiantis Gamtos apsaugos įstatymu, numačiusiu pagrindines saugomų teritorijų kategorijas, buvo paskelbti 89 draustiniai, apimantys beveik visas tuo metu žinomas vertingiausias Lietuvos teritorijas, pradedant Anykščių šileliu ir baigiant Kuršių nerija.
2020-06-26
GIRIONIŲ GIRIŲ LOBIAI
Kviečiame sudalyvauti trijų žygių maratone po Girionis ir Samylų seniūniją, kuriuos parengėme būtent Jums. Pirmoji žygeivių komanda susitinka birželio 26 d. 17 val. prie Girionyse esančio stadiono ir kviečia Samylų gyventojus susipažinti su Girionių istorija, girių slepiamais gamtos lobiais. Į žygį kviečiame Samylų seniūnijos gyventojus bei svečius, o ypač – Girionių bendruomenės narius, kurių istorijos, prisiminimai bei žygio pabaigoje išreikšti pastebėjimai, pavers šį maršrutą mus vienijančiu kūriniu.
2020-06-16
Vasaros iššūkis – žvėriškos lenktynės
Nors šįmet kelionių amplitudė pažinti pasaulį apribota, tačiau keliauti po savo kraštą – galimybių kaip niekada daug. Siūlome pakeliauti lokaliai – po Kauno marių regioninį parką. Juolab, kad pernai atnaujinome daugybę lankytinų vietų, tad puikus metas pažinti mūsų parko vertybes, atrasti kažką naujo ar dar kartą išbandyti tai, kas pasiteisino anksčiau. Šįkart iššūkis paprastas, bet smagus, ypač keliaujantiems su vaikais – išsiruoškite į "Žvėriškas lenktynes".
2020-06-12
Gamtos mokykla kviečia į dieninę vasaros stovyklą „5 nuotykių dienos gamtoje su parko reindžeriais”
Dar neprikaupei vasariškų įspūdžių ir nepatyrei smagių nuotykių, apie kuriuos pasakosi iki vėlyvo rudens?Kviečiame užsukti į svečius pas Kauno marių regioninio parko reindžerius. Susiruošk kuprinę, į kurią svarbiausia įsimesti gertuvę vandeniui ir kažką užkąsti, nes visas 5 dienas keliausime po nuostabiąją Kauno marių regioninio parko gamtą! Ką veiksime? Susipažinsime, papasakosime, ką veikia gamtos reindžeriai ir kas yra saugomos teritorijos. Pažinsime Kauno marių regioninio parko vertybes šmirinėdami po lankytojų centro ekspoziciją ir keliaudami gamtos takais.
2020-06-05
Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną paminėk iššūkiu – pereik basomis bet kurį pažintinį taką
Birželio 5 dieną minima Pasaulinė aplinkos apsaugos diena. Ta proga Kauno marių regioninio parko direkcija jau aštuntą kartą inicijuoja "Basų kojų dieną": bent trumpam ragina nusiauti batus ir pajusti Žemę po kojomis. Šiuo gestu parodykime, kad esame dėmesingi ir neabejingi aplinkai. Tad birželio 5 d. nesuk galvos dėl batų – šok basas į vasarą ir "užlipk" ant kojos su šia žinia kitam. Direkcijos specialistai aplinkosaugos dieną kviečia paminėti aktyviai, gamtoje. Juk joje, kaip įsitikinome, nereikia ne tik apsauginių kaukių, o tokiu oru ir batų! Šįmet, dėl viruso plitimo aplinkybių, jau įpratome švęsti nuotoliniu būdu, tad junkitės prie iniciatyvos, kurios principas nereikalauja jokio pasiruošimo – kad ir kur būtumėte!
2020-05-29
KELIAUKITE SU SAUGOMŲ TERITORIJŲ PASU
Šią vasarą Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba kviečia aplankyti visus Lietuvos nacionalinius ir regioninius parkus, surenkant parkų antspaudus SAUGOMŲ TERITORIJŲ PASE. Skelbiamas vasaros kelionių konkursas, kurio metu aplankius visus 35 valstybinius parkus, gausite prizą – knygą apie saugomas teritorijas.
2020-05-18
Lankytojų centruose jau laukiami pavieniai lankytojai
Švelninant karantino sąlygas nuo gegužės 19 d. atsidarys saugomų teritorijų lankytojų centrai. Beveik visi nacionaliniai ir regioniniai parkai turi informatyvias lankytojų centrų ekspozicijas, kuriose galima susipažinti su parkų vertybėmis, maršrutais bei galimybėmis keliauti į gamtą. Savo ruožtu lankytojai kviečiami įsigyti savanorišką parko lankytojo bilietą ir taip prisidėti prie pažintinių takų, gamtos ir kultūros paveldo objektų ir kitų lankytinų vietų priežiūros ir tvarkymo. Vos 1 eur. kainuojantį vienkartinį parko lankytojo bilietą galima įsigyti tiesiog siunčiant SMS žinutę (papildomas 0,35 eur. operatoriaus mokestis) arba užsukus į lankytojų centrą.
2020-05-06
1,2 % paramą galite skirti neišeidami iš namų – ir tai Jums nieko nekainuoja
Kasmet Lietuvos gyventojai gali skirti pasirinktai nevyriausybinei ar biudžetinei organizacijai 1,2 % savo pajamų mokesčio. Ši parama mokesčių mokėtojui nieko nekainuoja – paskirstomas pajamų mokestis, JAU SUMOKĖTAS į valstybės biudžetą. Mums kiekvieno Jūsų parama – kaip "uogelė", kuo daugiau "uogelių" – tuo daugiau galimybių sukaupti visą "kekę" pasistiprinti – nuveikti finansinių išteklių reikalaujančių prasmingų darbų parko ir lankytojų labui.
2020-04-23
Vykdomas ūdrų monitoringas Natura 2000 teritorijose
Šiuo metu vykdomas ūdros (Lutra lutra) valstybinis monitoringas Europos ekologinio tinklo Natura 2000 teritorijose, skirtose ūdros apsaugai. Apskaitos metu ieškoma ūdros veiklos žymių: ekskrementų, gleivių, sukastų žemių krūvelių, pėdsakų. Dėl to apžiūrimi didesni pakrantės akmenys, smėlingi ruožai, nuvirtę medžiai ir pan. Taip pat atliekami ūdrų buveinių būklės aprašymai, nustatomos galimos grėsmės.
2020-04-09
KVIEČIA DALYVAUTI PIEŠINIŲ KONKURSE GAMTOSAUGOS TEMA
Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos Nacionalinis lankytojų centras kviečia 1-8 kl. mokinius iš visos Lietuvos dalyvauti gamtosauginiame piešinių konkurse „Bunda GAMTA. SAUGOK ją nuo keturračių“.  Konkursas vyks nuo balandžio 1 d. iki gegužės 1 d. 
Kauno mariųregioninis parkas
Kauno marių regioninis parkas
Biudžetinė įstaiga, Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcija, Jono Biliūno g. 55, LT-29110 Anykščiai, el. p. aukstaitija@saugoma.lt, Kauno marių regioninio parko grupė, Miškininkų g. 2, Vaišvydavos k., Kauno raj., tel. +370 373 83071.
Duomenys apie Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcija kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre. Kodas 306108968.
Visos teisės saugomos. Cituojant būtina nurodyti šaltinį.